Ofte stilte spørsmål
Her besvarer vi noen av de vanligste spørsmålene vi får om medlemskap. Fikk du ikke svar på ditt spørsmål her? Ta kontakt, så svarer vi deg.
-
Fontenehuset er et lavterskel arbeidsfellesskap for mennesker som har, eller har hatt psykiske helseutfordringer. Tilbudet er organisert som en klubb, hvor man blir medlem og kan delta i alle sider av driften.
-
Alle som har fylt 16 år og har eller har hatt en psykisk helseutfordring og er bosatt i Ålesund og omegn kan bli medlemmer. Medlemskapet er frivillig og tidsubegrenset.
-
Medlemskapet på Fontenehuset er gratis.
-
Som medlem får du ta del i et sosialt arbeidsfellesskap der man jobber side om side med varierte arbeidsoppgaver. Du kan få hjelp og støtte til å realisere dine personlige mål om utdannelse og jobb eller andre ting. Du kan kjøpe deg lunsj og kaffe.
-
Frivillighet er viktig på Fontenehuset. Du velger selv når og hvor lenge du er på huset. Du kan komme og jobbe hele dagen, eller bare stikke innom for en prat og en kopp kaffe.
-
Fontenehuset er åpent fra Mandag til Fredag fra 08:00 til 15:30 som en vanlig arbeidsdag. Vi har også et fritidsprogram som inkluderer turer mm. Huset er også åpent på helligdager og ferier.
-
Det er en fordel å kunne snakke litt Norsk, men det er ikke nødvendig, de fleste medlemmene snakker eller forstår Engelsk, samt andre språk som for eksempel Fransk.
-
Fontenehuset er et frivillig arbeidskollektiv hvor medlemmene selv bestemmer hva de vil gjøre i løpet av dagen. Vi har møter kl 9 og kl 13 for å dele ut faste oppgaver. Vi har også tre enheter (Media og kontor, drift og kjøkken) hvor medlemmer selv kan velge hva de vil være med på. Media omhandler mange forskjellige oppgaver som å oppdatere nettsider eller lage plakater. På kjøkkenet lages det varm lunsj til medlemmene hver dag, samt noe godt til ukesslutt på Fredagene. Renhold mm står også sentralt i arbeidet på kjøkkenet.Drift har ansvar for alt vedlikehold og praktiske oppgaver på huset.
-
For å bli medlem på Fontenehuset Ålesund tar man kontakt med oss på telefon, e-post, nettside, eller våre sosiale medier. Da avtaler vi tid for omvisning. Du kan også komme innom og gjøre avtalen fysisk i resepsjonen vår. Om ønskelig kan du gjøre en ny avtale etter omvisningen for prøvedag, da får du delta i arbeidsdagen på en av enhetene på huset og bli kjent. Så etter at du har prøvd deg noen ganger har vi en innmeldingssamtale.